lossgroentenuitbodem.jpg
lossblad.jpg

Groenten zullen de boventoon voeren in onze gerechten. Hoewel er steeds meer aandacht voor is, is nog niet iedereen gewend aan de smaak van de plantaardige keuken. Bij Löss laten we je in ieder geval graag op een verrassende manier kennis maken met de veelzijdigheid aan smaken van kleurrijke groenten, fruit en kruiden. Daar waar het past, serveren we er natuurlijk een eerlijk stukje vlees of vis bij. 

 

Als je het ons vraagt, is het de hoogste tijd om bewustere keuzes te maken als het gaat om het voedsel op ons bord. Het is niet langer te verantwoorden om intensieve landbouw die aan massaproductie doet, te zien als de norm. We lopen tegen grenzen aan: de grond raakt uitgeput en de leefomgeving van mensen en dieren raakt vervuild. Door over te stappen naar een meer natuurinclusieve manier van produceren kunnen we de druk op het klimaat, het milieu en de boeren verminderen. Dit houdt in dat we in plaats van enkel gebruik te maken van de natuur, zoveel mogelijk in evenwicht met onze natuurlijk omgeving gaan werken. Stoffen die het systeem uitgaan, moeten ook weer terugkomen. Bij Hei15 (de grond waarop restaurant Löss deze zomer ontpopt) willen we hier een bijdrage aan gaan leveren. Ons boerenbedrijf is inmiddels goed op weg naar het nieuwe boeren waar een gezonde bodem centraal staat. 

BEWUSTE KEUZES OP JE BORD